top of page

Steun KieM - steun Unicef

Bijgewerkt op: 3 sep. 2019


KieM heeft goede grond nodig om tot volle ontwikkeling te komen: geloof, kansen en geld. Help je mee?

We storten 5% van de giften aan Unicef omdat we elk kind belangrijk vinden.

Overschrijven kan op: Montessori Leuven vzw, BE16 9733 6450 0974,

met vermelding van: Gift en je e-mailadres.


Lees hieronder zeker verder om meer te weten te komen over: het initiatief, waarvoor de giften gebruikt worden, waarom je geld zou schenken, over de projecteigenaar en wat er voor jou inzit.

Over het initiatief

KieM wordt een school voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar, een plek waar het kind zich in een warme sfeer kan ontwikkelen op het eigen tempo en niveau. De sterke link met de natuur uit zich in het ontwikkelen van respect en waardering voor natuur en planeet, het veelvuldig spelen en leren in de natuur en de natuurlijke drang om te willen leren. Bij KieM leert het kind door veelvuldig concrete materialen te hanteren, zo is er een vlotte overgang naar het abstracte werk op papier mogelijk van zodra het kind hier klaar voor is. In deze montessoriomgeving leert het kind respect en waardering te hebben voor zichzelf, de ander, de materialen en de wereld rondom.

KieM start op 1 september 2020. We worden een erkende en gesubsidieerde school. Hierdoor kunnen we betaalbaar, toegankelijk en kwalitatief onderwijs bieden.


De fondsen worden gebruikt voor

Zorg voor KieM, zorg voor elk kind! Van het totale bedrag dat we ontvangen, schenken we 5% aan Unicef. Gewoon omdat we dat belangrijk vinden.

Het komende schooljaar 2019-2020 zetten we in op: het verder professionaliseren van onze toekomstige leerkrachten, de bekendmaking van KieM naar het grote publiek en de voorbereidingen voor het schooljaar 2020-2021.

Om dit te realiseren hebben we nu al geld nodig voor:

  • de aankoop van montessorimaterialen à € 10 000

  • het betalen van marketingkosten (website & hosting, flyers, folders, …) à € 1 000

  • bijkomend meubilair (een basisset voor ongeveer 40 kinderen konden we al voor weinig geld aankopen) à € 2 000

  • administratiekosten à € 5 000

  • aankleding van de lokalen à € 5 000

Ons doel is een -door de Vlaamse Overheid- erkende en gesubsidieerde school te worden. In het opstartjaar ontvangen we 50% van de werkingsgelden pas in januari 2021, de rest wordt in juni 2021 gestort. Tot dan moet de school zelf in de kosten voorzien via crowdfunding en een lening.


Waarom zou je geld schenken voor dit project?


  • Je helpt ons om kinderen helemaal tot hun recht te laten komen.

  • Je bouwt mee aan een vernieuwende school.

  • Je geeft kinderen extra kansen om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen.

  • Je draagt bij aan een betere wereld want vredesopvoeding is in KieM elementair.

  • Je draagt bij aan een duurzamere wereld want we zijn een natuurschool: doorgedreven aandacht voor het milieu; spelen in de natuur heeft een positief effect op de zintuiglijke, motorische en sociale ontwikkeling; waardering voor de natuur en onze planeet overbrengen; elk kind is van nature leergierig.

  • Zo steun je tegelijkertijd ook kinderen in nood want we storten 5% van de schenkingen aan Unicef.

  • Zo help je kinderen voor te bereiden op de 21ste eeuw.

  • Gewoon omdat je vertrouwen hebt in KieM of omdat je vertrouwen hebt in één van haar medewerkers.

Waarom zou je nu al geld storten? Ik speel graag open kaart, ook al durfde ik dat lange tijd niet. Omdat de in juli bestelde montessorimaterialen vandaag geleverd werden, om het traject voor leerkrachten nog krachtiger te maken, hebben we op korte termijn al wat financiële steun nodig. Als er onvoldoende geld op de bankrekening van Montessori Leuven vzw staat om deze materialen te betalen, dan zal ik al zeker in september zo'n 3000 euro lenen aan de vzw. Ik besteedde tot nu toe persoonlijk 500 euro (oprichtingskosten vzw, nakijken statuten, tweedehands meubilair, noodzakelijke documentatie, kosten voor webhosting, ed.) Dit terwijl ik geen loon heb omdat ik full-time werk aan de oprichting van KieM. Voor al degenen die al geld schonken: SUPER BEDANKT!!! Voor al degenen die nog zullen helpen met een financiële bijdrage: SUPER BEDANKT!!! Een rekensommetje: als 150 mensen €50 storten, dan komen we aan een bedrag van 7500 euro. Als 150 mensen elk €100 schenken dan hebben we 15000 euro, dit geeft meteen zekerheid voor de toekomst van KieM. Met een gift toon je ook vertrouwen in KieM. Want vertrouwen werkt -zoals altijd- in twee richtingen:


De oprichters zitten in onzekerheid: Zouden we onze tijd en energie steken in dit project? Voor wie doen we het? Is er wel genoeg interesse? Zou er wel genoeg steun komen? Zijn er genoeg mensen die achter ons project staan? Zullen er genoeg inschrijvingen zijn?

Vanuit het oogpunt van ouders, leerkrachten, beleidsmensen en sympathisanten: Waarom zouden we geld geven? Komt de school er wel? Wat als het niet lukt om een schoolgebouw te vinden? Wat gebeurt er met mijn geld? Wat als ik geld stort en mijn kind zal er niet naar school kunnen gaan?

Dus laten we vooral vertrouwen hebben in elkaar! Laten we erin geloven! Laten we KieM groeien! Samen zijn we sterker! Mijn vertrouwen is alvast groot, dit vertrouwen werd gevoed door de talloze gesprekken die ik tot nu toe al had met inspirerende mensen (leerkrachten, ouders, andere geïnteresseerden).

Dus wil je KieM helpen? Doen!


Wij zijn momenteel volop bezig met een aanvraagdossier om een projectrekening bij de Koning Boudewijn Stichting te kunnen openen. Als dat zou lukken, wordt het in de toekomst mogelijk om een fiscaal attest te ontvangen als schenker.


Over de projecteigenaar

Montessori Leuven vzw werd opgericht in maart 2019 door vier enthousiastelingen: Rafaël Vossen, Kim ibens, Elke Kestens en Karolina Voordijk. Als montessorileerkracht, lerarenopleider, coach voor volwassenen of onderwijsvernieuwer hebben we al een goede dosis expertise in huis om het oprichten van een montessorischool mogelijk te maken.

Hoe het allemaal begon

Karolina merkte dat er heel wat verbeterpotentieel was in het onderwijssysteem. Na verdieping in de montessoripedagogie bleek het niet eenvoudig om deze nieuw verworven kennis en kunde binnen een traditionele school te implementeren. De zoektocht naar gelijkgestemde zielen begon.

Een brede basis

De evolutie in één jaar is enorm. In de werkgroepen nemen 16 leden deel aan de ontwikkeling van KieM. Het totale aantal jaren ervaring als montessorileerkracht bij onze leden is 44 jaar. De driewekelijkse Montessori Nieuwsbrief wordt naar 149 geïnteresseerde abonnees verstuurd.

We kunnen rekenen op de expertise van heel wat externen. Zij geven ons advies op vlak van: wetgeving, administratie, financiën, preventieplannen, infrastructuur, milieumaatregelen, materialen, website, marketing, …


Wat zit er in voor jou?

We willen je extra bedanken voor je gift:

Brons

Vanaf een gift van €50 heb je recht op een rondleiding in onze school door twee van onze leerlingen.

Zilver

Vanaf een gift van €75 ontvang je een kunstwerkje gemaakt door één van onze leerlingen.

Goud

Vanaf een gift van €100 heb je gratis toegang tot het openingsfeest op 31 augustus 2020.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page