top of page

Ontmoetingen voor ouders


KieM organiseert regelmatig een ontmoetingsmoment voor ouders. We vinden het enerzijds belangrijk om ouders te leren kennen en ze te laten kennismaken met KieM en haar visie. Anderzijds hopen we ouders ook onderling met elkaar in contact te brengen. Misschien deel je dezelfde bezorgdheden en twijfels. Het kan zijn dat je overweegt om je kinderen de overstap naar KieM te laten maken en je wil er graag met lotgenoten over praten. Of je kind is nog te jong om naar school te gaan en je hoort graag de ervaring van andere ouders. Wil je graag wat meer te weten komen over wat de Montessoripedagogie precies inhoudt? Vraag je je af of na een Montessoribasisschool de overstap naar het traditioneel onderwijs wel haalbaar is en wil je daar met iemand over praten die dat zelf heeft ervaren? We zijn ervan overtuigd dat we allemaal dezelfde bezorgdheden delen, namelijk de positieve ontwikkeling van onze kinderen. Krijg je al zin? Je bent steeds welkom bij deze activiteiten.


Ons eerste ontmoetingsmoment is al achter de rug: de herfstwandeling. Terwijl de kinderen heerlijk konden klimmen, rennen en ontdekken in het bos; hadden ouders en KieM-leden al wandelend de gelegenheid om elkaar te leren kennen en te babbelen over van alles en nog wat.


De volgende ontmoetingsmomenten even op een rijtje:

Voor deelname stuur je best even een mailtje om je in te schrijven. info@kiemmontessori.be

Deze bijeenkomsten zullen allemaal doorgaan in de Wijnbergenstraat 26, 3010 Kessel-Lo.

  • maandag 4 november 2019, 19:30-22:00: Is er vraag naar een Montessoricrèche?

Er blijkt wel wat vraag te zijn naar kinderopvang waar er meer naar de noden van het kind gekeken wordt. In de vorm van een verkennend gesprek willen we mensen samenbrengen om te kijken hoe groot de vraag is, wat de mogelijkheden zijn en wie wil en kan er zijn schouders onder zetten. Heb je interesse? Wil je hier mee over nadenken?


  • donderdag 21 november 2019, 19:30-22:00: Montessori-film-avond

We kijken samen naar de film Le maître est l'enfant. Af en toe zetten we de film even op pauze om dieper in te gaan op het hoe en waarom in een Montessoriklas.


  • donderdag 28 november 2019, 20:00-22:00: Algemene Vergadering Montessori Leuven vzw

Twee keer per jaar komen we samen op de Algemene Vergadering om samen beslissingen te nemen, Montessori Leuven vzw is namelijk het schoolbestuur van KieM. Wil je graag meebeslissen en meedenken? Dat kan onder twee vormen:

- als kernlid, dan heb je stemrecht. Je kan je per mail (info@kiemmontessori.be) kandidaat stellen bij de Raad van Bestuur, deze beslist of je kandidatuur wordt aanvaard. Zo kan de Raad van Bestuur een evenwichtige ploeg samenstellen.

- als toegetreden lid, dan heb je een adviserende rol.


Tot binnenkort?!

180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page