top of page

Inspiratie- en innovatietraject


In september zijn we gestart met het Inspiratie- en innovatietraject voor leerkrachten. We hebben nu al twee sessies achter de rug: De kracht van concrete materialen en Observeren... het hoe en waarom. Tot nu toe waren het boeiende sessies met inspirerende mensen. Met zo'n dertien waren we.


In de eerste sessie gingen we aan de slag met montessorimaterialen en we benaderden ook de wetenschappelijke kant: waarom is bewegen en handelen zo belangrijk voor de ontwikkeling van het brein.

Bij de tweede sessie rond observeren, hadden we het over het belang van observeren, we ondervonden zelf hoe objectief (of niet) observeren is, we zagen dat observeren wel eens echt te verkiezen is boven ingrijpen, we doorliepen de evolutie van een observator en we bekeken hoe we observatiesystemen kunnen opzetten.


We benaderden de thema's met een Montessori-bril. De interactie tussen kleuterleerkrachten, onderwijzers lager onderwijs en ouders gaf het een extra dimensie. Dit waren alvast enkele reacties van de deelnemers:

Het was fijn om met enthousiaste mensen samen te zitten, de tijd vloog voorbij. Ik zou hen zoveel willen vragen, horen hoe zij dingen aanpakken, hoe het op hun school loopt, ... Gelukkig zien we elkaar nog.
Dankzij jou word ik weer heel wat wijzer. Ik vond de voorbije sessies enorm boeiend.
Ik vond het echt heel interessant!
As the body moves, the brain grooves! Zeer leuke en alweer inspirerende avond! Thx

We wisselen ideeën en ervaringen uit, we doen aan boekenruil. Kortom een kruisbestuiving die we zeker nog zullen herhalen.

De volgende sessie "Het belang van goede feedback" is voor 14 november. Ik kijk er al naar uit!

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page