top of page

Uit de startblokken

Bijgewerkt op: 18 feb. 2021

Het is een half jaar geleden dat we nog een nieuwsbrief schreven. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de opstart van een nieuwe school. De eerste en belangrijkste focus ligt uiteraard bij de kinderen. Het op de hoogte houden van abonnees op de nieuwsbrief moest bijgevolg even uitgesteld worden.


Dat de oprichting van een school buitengewoon moeilijk zou zijn, was wel te verwachten. En toch... heel wat extra uitdagingen die we onderweg tegenkwamen, konden we met geen mogelijkheid voorspellen. De coronacrisis was en blijft nog steeds voor de nodige beperkingen zorgen. Kleuterjuffen werden zwanger of ziek. Enkele medewerkers (geen leerkrachten) beslisten eind augustus of begin september om toch maar niet in KieM te werken (onzekerheid over weinig werkuren), waardoor we in de meest cruciale periode op zoek moesten naar de geschikte mensen. Tegelijkertijd zetten we dat werk ook nog verder. We hadden graag meer ondersteuning gehad van de overheid, dat had ons in die erg moeilijke fase zeker kunnen helpen.


Als we zo terugkijken op de eerste helft van dit allereerste schooljaar, kunnen we toch echt met enige fierheid zeggen dat we stappen vooruit zetten. De kinderen groeien mee in de groep en vinden er hun plekje. Klasgewoontes worden opgebouwd. Zaken die beter kunnen, worden bijgestuurd. We staan als school niet stil. We zitten heel veel (online) samen met het team om aan de schoolwerking te sleutelen, leerlijnen in kaart te brengen, onze visie verder scherp te stellen. Dit is een intensief en uitdagend proces dat integraal ná de schooluren vorm krijgt. Toen

we vorige week nog werkten aan onze ambitiekaart in verband met onderwijskwaliteit, kwam ter sprake wat KieM differentieert van andere scholen. Een collega merkte op: "Gewoon al dit feit dat we als team nadenken over de visie en de kwaliteit van de school en hoe we dat naar de dagelijkse praktijk willen vertalen. Tja dat is niet van bovenaf opgelegd, we doen dit samen. Dat maakt ons net anders." KieM heeft een prachtig team met mensen die vol passie mee bouwen aan onze school. Ze houden dit vol omdat ze geloven in de kracht van de montessoripedagogie. Er wordt keihard gewerkt om de leeromgeving voor elk kind zo optimaal mogelijk te maken. Dankjewel, collega's!!!


Onze KieM-ouders steunen ons op alle mogelijke manieren. Er zijn ouders die fruit en koeken bestellen. Ze helpen ons bij de toezichten tijdens de speeltijden buiten. Ze helpen bij de wekelijkse buitendag van de kleuters. Er wordt materiaal gemaakt, ouders zoeken mee naar schoolmeubilair, ikea-meubeltjes worden gekocht en in elkaar gestoken, er wordt aan de website gesleuteld, infofilmpjes zijn in de maak, giften worden gestort, een boekeninventaris wordt samengesteld, ouders doen toezicht aan de kiss-and-ride-zone, ouders poetsen de klassen, ze wandelen mee naar het zwembad, er is hulp bij administratieve taken en nog zoveel meer. De KieM-ouders vertrouwen ons hun kind toe. Zonder dit vertrouwen en begrip zou 'school maken' er heel anders uitzien. Het zijn ook de ouders die ons regelmatig aanmoedigen. Dankjewel, lieve ouders!!!


Ook heel wat vrijwilligers zetten zich enorm in voor KieM: ondersteuning in de klassen, de naschoolse opvang, fruit afhalen, klussen, materialen maken, ... Vrijwilligers, jullie zijn top! Dankjewel!!!


320 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page